„Odgovorite odgovorno“ uskoro u programu TV Slon

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Serijal debatnih emisija pod nazivom „Odgovorite odgovorno“ uskoro će krenuti sa emitovanjem u programu naše televizije.
Riješ je o specifičnom i zahtjevnom projektu debatnih TV emisija koje će biti realizovane iz dva TV studija TV Slon i to u Tuzli i Zvorniku. Imat ćemo priliku čuti suprostavljena mišljenja ljudi iz Federacije i Republike Srpske o 10 tema: Korupcija u zdravstvu, Korupcija u obrazovanju, Siva ekonomija, Korupcija u javnim nabavkama, Davanje mita, EU integracije, Članstvo u NATO, Prava osoba sa invaliditetom, Inkluzija Roma i Govor mržnje.


„U pripremi ovog zahtjevnog projekta vodili smo se činjenicom da u našem društvu još uvijek imamo teme o kojima se jako malo otvoreno govori, posebno sa aspekta dva entiteta. I u Federaciji BiH i Republici Srpskojmi zapravo imamo iste probleme, ali se o njima šuti i ne pokušava se napraviti pomak ka rješavanju.
Stoga smo osmislili televizijske debate koje bi bile dostupne širokoj populaciji/općoj javnosti u kojima bi se suočili upravo sa problemima koje opterećuju društvo i kako bi o njima otvoreno govorili. Svaku od ovih tema obradit ćemo kroz TV debatne emisije na način da se svaka tema obradi u Federaciji, a zatim i RS-u. Dakle, na svaku temu će se snimit jedna debata u dva grada, Tuzli i Zvorniku. U svakoj bi emisiji dovodimo goste/ eksperte o oblasti koju obrađujemo, i to iz oba entiteta, sve s ciljem dobijanja jasne slike o tome šta su nam zajednički problemi i šta nam mogu biti zajednička rješenja.“ kazala je koordinatorica projekta Albina Vicković.

Promjena opće društvene svijesti, brisanje predrasuda o drugom i drugačijem i podizanje svijesti o značaju izgradnje boljeg društva misija je koja nam mora biti imperativ. Jedan od način da dođemo do boljeg sutra jeste da sjednemo za isti sto, suočimo mišljenja i stavove, diskutujemo o različitim pitanjima koja muče ovo društvo, osnovni je cilj ovog televizijskog projekta, koji će uskoro biti predstavljen i gledateljima.