Odličan nastup tuzlanskih plivača u Sarajevu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Proteklog vikenda, u organizaciji PK “Bosna”, u Sarajevu je održan 18. Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2019”. Miting se tradicionalno održava povodom 6. aprila Dana Grada Sarajeva, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sarajevo. Ovo takmičenje predstavlja prvi dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja pod nazivom Velika nagrada balkanskih gradova Sarajevo – Beograd – Banja Luka. Miting je certificiran od strane FINA za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo GWANGJU 2019 (Južna Koreja).

U izuzetno jakoj konkurenciji od 31. kluba i 390 takmičara iz 7 država (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska, Kosovo, Katar i BiH), Klub vodenih sportova Sprint iz Tuzle je nastupio prvi takmičarski dan sa 9 takmičara  i u samo jednom danu postigao odličan rezultat sa osvojenih 9 medalja (4 zlatne, 1 srebrna i 4 brozane).

Na ovom takmičenju su nas predstavljali sljedeći takmičeri:
Azur HELJIĆ, Benjamin REDŽIĆ, Eldin ĐOGIĆ, Hamza NUMANOVIĆ, Hasan BOŠNJAK, Lejla HAMUSTAFIĆ, Mahir OMBAŠIĆ, Mia TANOVIĆ i Mila HRUSTIĆ. Trener u pratnji plivača je Sejbin Brašnjić.

Osvajači medalja za  klub su:
Mila HRUSTIĆ – 3 zlatne medalje u kategoriji 2003-2004 godište u disciplinama 50m i 200m prsnim stilom i 200m mješovitim stilom. U apsolutnoj kategirji Mila je izborila srebrnu medalju u disciplini 200m mješovitim i bronzanu medalju u disciplini 200m prsnim stilom.
Mia TANOVIĆ – 1 zlatna medalja u kategoriji 2005-2006 godište u disciplini 200m mješovitim stilom i jedna bronzana medalja u apsolutnoj kategoriji u istoj disciplini.
Eldin ĐOGIĆ – 1 bronzana medalja u kategoriji 2007 godište i mlađi u disciplini 200m slobodnim stilom.
Hasan BOŠNJAK – 1 bronzana medalja u kategoriji 2005-2006 godište u disciplini 100m leđnim stilom.
Ostatak ekipe je popravio svoja najbolja vremena i izvrsno se zabavio što možete vidjeti na fotografijama sa takmičenja.