Održan sastanak sa Kriznim štabom mjesne zajednice Suha

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković sa saradnicima posjetio je Mjesnu zajednicu Suha, gdje je sa članovima Kriznog štaba ove Mjesne zajednice razgovarao o novonastaloj epidemiloškoj situaciji u ovoj MZ.

Riječ je o novom klasteru zaraze korona virusom u Mjesnoj zajednici Suha.

Na sastanku koji je održan sa Kriznim štabom Suha poduzete su određene aktivnosti koje će se sprovoditi u svrhu zaštite zdravlja stanovništva Grada Živinice i sprečavanju širenja korona virusa.

Naime, na području naselja Suha izvršena je dezinfekcija privatnih i društvenih objekata gdje postoji mogućnost da je došlo do određenih kontakata, te potpuna dezinfekcija javnog prostora na ovom području Grada Živinice.

Pored ovih mjera gradonačelnik Kamenjaković je ovom prilikom uručio zaštitna i dezinfekcijska sredstva, te organizovao pomoć u smislu podjele paketa sa osnovnim životnim namirnica za najugroženije stanovnike koji se nalaze u izolaciji zbog korona virusa.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića, kompletan Grad Živinice mora dati potpunu podršku novom klasteru kako bi što prije izašao iz ove situacije u kojoj se trenutno nalazi. Kako navodi Mehmedalija Suljić, predsjednik Kriznog štaaba Mjesne zajedndice Suha, ono što je ohrabrujuća činjenica u ovakvoj situaciji jeste da se svi zaraženi građani osjećaju dobro, i nemaju zdravstvenih poteškoća.