11 C
Tuzla
07.07.2022.

Održan tradicionalni Godišnji koncert Srednje muzičke škole

U Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli, sinoć je održan tradicionalni Godišnji koncert Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Izvođenjem različitih kompozicija na binu Hrvatskog kulturnog centra Tuzla izašli su najuspješniji učenici, koji su to svojim trudom i zalaganjem zajedno sa svojim profesorima najviše zaslužili.

Kako su istakli iz ove škole pripreme za koncert trajale su duži vremenski period a volja i želja da se publici predstave što bolje bile su jače od svega, a što su svakodnevnim probama podržali i vrijedni profesori.

– Čestitamo i zahvaljujemo se našim profesorima koji su se nesebično tokom čitave školske godine zalagali u radu sa svojim učenicima da bi ova večer izgledala ovako, našim učenicima koji su, pored svih obaveza koje kraj školske godine nosi sa sobom, uspjeli održati kontinuitet u radu i vježbanju i predstaviti se publici na zavidnom nivou, menadžmentu škole na čelu sa direktorom Dejanom Milkunićem, prof. na idejama, usredotočenosti i na maksimalnoj realizaciji istih i podršci tokom čitave školske godine i kroz sve projekte kojih je bilo jako puno. Hvala i čestitke našoj kolegici, profesorici Dariji Kadrić na klavirskoj saradnji. Zahvaljujemo se i roditeljima naših učenika bez čije podrške i povjerenja ne bi bili tu gdje jesmo – istakli su iz Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO