Održan webinar o temi “Bolnički tretman COVID-19 pacijenata”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U saradnji sa Ambasadom Italije u BiH i Medicinskog vijeća provincije Trst, preko Zoom aplikacije, Univerzitetski klinički centar Tuzla učestvovao je u webinar konferenciji o temi “Bolnički tretman COVID-19 pacijenata”.
Edukacija je pored osnovnih spoznaja o najvažnijim aspektima COVID-19 infekcije pružila nova saznanja o tretmanu COVID-19 sa kardiološkog, neurološkog i pneumološkog aspekta.
Cilj edukacije je bio okupiti stručnjake iz prakse, kako bi prezentirali ulogu svojih institucija i aktivnosti koje su poduzeli u borbi protiv efekata koronavirusa (COVID-19).
Uvodno obraćanje održao je dr. Nicola Minasi, italijanski ambasador u Bosni i Herzegovini, a nakon njega prisutnima se obratio dr. Dino Trento, predsjednik Medicinskog Vijeća provincije Trst.
Predavanja su održali: prof. Marco Confalonieri, direktor pneumološke klinike, prof. Roberto Luzzati, direktor klinike za infektivne bolesti, prof. Paolo Manganotti, direktor klinike za neurologiju i prof. Gianfranco Sinagra, direktor klinike za kardiologiju.
Pored ljekara iz Tuzle webinaru su prisustvovali i ljekari iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Foče.