Održana četvrta sjednica Skupštine SPKD ”Prosvjeta” Tuzla

dav
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Četvrta redovna skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Tuzli održana je u subotu 23. marta, u novim prostorijama Društva.

Na Skupštini su usvojeni Godišnji izvještaji Društva za 2018. godinu (narativni, finansijski, bilans i uspjeh), Izvještaj Nadzornog odbora za 2018. godinu, Program rada i Finansijski plan za 2019. godinu. Skupština je potvrdila odluku o zajedničkom preuzimanju člana Odbora direktora, Jereje Spasoja Radovanovića.

Uzimajući u obzir Izvještaj o radu za 2018. godinu, utvrđeno je da su aktivnosti planirane za Program rada za 2018. godinu u potpunosti provedene, te da je planirana “dinamika” programa “Prosvjeta” poštovana i planirana.

Tokom godine izdavačka djelatnost bila je značajna: reprint je objavljen u spomeniku Prosvjetinu Đakovu iz 1930. godine, zbirci pjesama Vojislava Durmanovića i monografiji “Stara Tuzla – Srpska Varoš”.

Finansijski rezultati Društva bili su zadovoljavajući zahvaljujući članarinama i sredstvima iz budžeta Grada Tuzle (na osnovu konkursa).

Istaknuto je zadovoljstvo radom Društva, kao i želja da se tako nastavi, da se promoviše saradnja sa književnim, kulturnim i naučnim institucijama, te da je ulazak u nove prostorije dao uslove za nesmetan rad.

Predsjednik Skupštine Zoran Vlkov se zahvalio članovima pozvao ih da se uključe u rad na realizaciji planiranih aktivnosti.