Održana karting trka ”Tuzla 2019”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na stazi karting arene speedXstreme Tuzla u nedjelju je održana karting trka ”Tuzla 2019”, a organizator takmičenja je UG TUZAMK Tuzla.

Trka je vožena po odredbama Opšteg i Tehničkog pravilnika SAMS-a BiH i ista se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u disciplini K01.

Observer SAMS-a BiH je trku proglasio kao jednu od uspješnijih u disciplini K01 ista može služiti kao primjer za druga sportska takmičenja u Auto-moto i karting sportu.

Administrativni dio takmičenja, verifikacija i prijava takmičara obavljena je u predviđenoj satnici posebnog pravilnika za trku.

Nakon mjerenja vremena za svakog vozača za starne pozicije objavljen je i startni poredak vozača u svih pet klasa.

Početak takmičenja počeo je u predviđenoj satnici, a prvo su vozili vozači klase 1 Mini kart. Pobjednik u ovoj klasi je Vedad Bekić, drugi kroz cilj je prošao Aladin Begić i trećeplasirani je Anis Ajdaslić.

Klasa 2 Kadet 60 je imala sledeći poredak: Podjednik je Alem Đulović, druga je Melina Tučić i treći kroz cilj je prošao Abaz Đulović.

U klasi 3 Junior Parila 60, ponovo je dominirao i pobijedio Alem Đulović svojom spektakularnom vožnjom uspio je sa pete pozicije poslije starta izboriti se za prvo mjesto, odmah iza njega kroz cilj je prošao Vedad Bekić i treće mjesto osvojio je Malik Brčaninović.

Klasa 4 Junior 80 je imala sledeći poredak Prvo mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, ovo mu je treća pobjeda o ovoj klasi i ima maximalnih 75 bodova u generalnom plasmanu, drugo mjesto osvojio je Mateo Tomičić i treća kroz cilj prošla je Amina Grbo.

Klasa 5 ICA Junior 100 je posljednja u takmičenju, pobjednik je Amina Grbo koja je takođe u ovoj klasi osvojila tri prva mjesta i maksimalnih 75  bodova  za generalni plasman.

Fair play medalja dodijeljena je Bakiru Bošnjiću.

Plasman klubova:

Prvo mjesto TUZAMK Tuzla

Drugo mjesto auto 4×4 klub Sarajevo

Treće mjesto KK Živinice