21.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Održana Svečana akademija povodom X godišnjice Evropskog univerziteta Brčko distrikt

Ove akademske godine Evropski univerzitet Brčko distrikt upisao je desetu generaciju studenata i tako izrastao u jednu respektabilnu obrazovnu instituciju. Rektor ovog univerziteta ističe da su bogatstvo ovog Univerziteta studenti koji ga čine posebnim i koji doprinose razvoju Univerziteta posredstvom svoje vlastite afirmacije u društvu.

”Prvi smo univerzitet da li privatni ili javni u Brčko distirktu. Imali smo puno problema, kada si prvi imaš uvijek problema. Ali evo danas je to drugačije. Danas je bio manji broj na dodjeli diploma, ali negdje oko 98 je diplomaca, 18 magistara i jedan doktor nauka. Za deset godina smo imali 2065 diplomaca, 235 magistara i 52 doktora nauka za deset godina na šest fakulteta,” rekao je akademik prof. dr. Nedeljko Stanković,  rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikt.

Da se na ovom univerzitetu radi kvalitetno, dokaz je činjenica da studenti koji završe neki od fakulteta poslije odlično obavljaju zadatke na svom radnom mjestu i uspješno odgovaraju izazovima koji im se nameću, tvrdi rektor.

 ”Ponosni smo jer smo usjeli da odškolujemo više od 2000 diplomaca, 52 doktora nauka i što su oni svi našli zaposlenje i to je velika sreća, da onaj koji se školovao nađe i posao u kome će biti sretan,” kaže rektor.

A danas je naročito sretna Adela Mujaković koja je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Na Svečanoj akademiji upriličenoj na Evropskom univerzitetu Brčko distrikt njoj i njenim kolegama i kolegicama uručene su diplome.

”Upisala sam fakultet po preporuci, dosta su ga hvalili. Htjela sam da vidim je li to tako… kako sam upisala na prvoj godini svakome je cilj držati ovo u rukama, sada se moj cilj ostvario i cijelo školovanje je prošlo u najboljem redu,” objašnjava Adela.

Nakon ovog životnog perioda Adela planira upisati drugi ciklus studija, a poslije se nada i zaposlenju u struci. Svi studenti su, poručeno je tokom Svečane akademije, najbolji ambasadori Evropskog univerziteta.

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA