Održana XVI Skupština Društva pedagoga i psihologa TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla održana je XVI skupština Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona. Ovaj skup predstavlja značajnu priliku razmjene iskustava i planiranja narednih koraka u cilju poboljšanja rada na polju odgoja i obrazovanja, te suočavanja sa brojnim pedagoškim i psihološkim izazovima današnjice. Prije održavanja same konferencije, članovima Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona se obratila Ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, mr.sc.Fahreta Brašnjić, koja je između ostalog istakla:

„Uloga pedagoga u vrtićima i školama je nezamjenjiva u izgradnji pozitivnih promjena. Vaša stručna podrška nastavnicima i učešće u planiranju i programiranju odgojno-obrazovnog rada, podrška učenicima, posebno u području njihove profesionalne orijentacije i proaktivna saradnja sa roditeljima, samo su neki od izazova u vašem radu. Pohvalila bih Vaš predan rad, gdje posebno želim izdvojiti organiziranje okruglih stolova, prezentacija, konferencija, edukacija i seminara za pedagoge i psihologe Tuzlanskog kantona, kao i za učitelje i nastavnike. Zahvalila bih se Društvu na uloženim naporima u realizaciji koncepta „Jedna škola – jedan pedagog, koji je od izuzetne važnosti za proces odgoja i obrazovanja i koji je naišao na razumijevanje ministra Muratovića i premijera Gutića. Budite pokretači pozitivnih priča u školama i neko ko širi pozitivnu energiju kako među kolegama, tako i među učenicima. To od vas očekujem i uvjerena sam da ćete u tome i uspjeti!“, istakla je Brašnjić.

Pored izuzetno važne podrške i poruke ministrice Brašnjić, uz Skupštinu Društva pedagoga i psihologa održana je i prezentacija priručnika „Odgojno-obrazovni rad u odjeljenskoj zajednici“ autorica mr.sc.Fuade Cerić, dr.sc.Mirzete Jahić i mr.sc.Elvire Ogrešević. Ovaj priručnik je od izuzetne važnosti za odgojni rad sa učenicima, ali i za građenje partnerstva sa roditeljima, koji u procesu odgoja i obrazovanja predstavljaju nezamjenjiv stub. Promotori priručnika bili su: Jasmina Alagić, Samela Alagić i Nedim Prelić.