Oglasila se porodica napadača: “Žrtvama želimo brz oporavak, svi smo šokirani!”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon što je prošle srijede čekićem napao direktoricu i pedagogicu Gimnazije “Ismet Mujezinović” u Tuzli, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović uhapšen je i predat u nadležnost resorsnih kantonalnih institucija, u petak mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od jednog mjeseca.

Pet dana poslije napada, obje napadnute uposlenice ove tuzlanske gimnazije i dalje su na bolničkom liječenju u UKC-u Tuzla. Međutim, danas se javnosti obratila porodica Isabegović koja se na ovakav način želi izvinuti. Kako prenosi portal Klix.ba, u pismu između ostalog piše:

“Kao porodica počinitelja napada na uposlenike Gimnazije „Ismet Mujezinović“ dijelimo svu bol s porodicama žrtava i želimo uputiti želje za brzim i kompletnim oporavkom. Želimo da procesi koji će uslijediti nakon završetka istrage navedenih nemilih događaja donesu osjećaj pravde žrtvama i njihovim porodicama ali i nadamo se prilici da član naše familije koji je okrivljen za bezumne radnje dobije priliku da uz institucionalnu pomoć riješi probleme za koje smo sigurni da su glavni povod za sve što se desilo.

Kao porodica koja već generacijama živi na prostoru Tuzle, i kao pojedinci koji smo uvijek pokušali pridonositi prosperitetu grada i naših sugrađana u okviru svojih mogućnosti, želimo uputiti i iskreno izvinjenje svim sugrađanima koji se uslijed ovih događaja osjećaju manje sigurno u našemu gradu. Molimo za brzi i potpuni povratak mira i spokoja na tuzlanske ulice, trgove, u avlije i domove.

Želimo iskoristiti ovu nemilu priliku da apeliramo na relevantne gradske, kantonalne, entitetske i državne institucije da osiguraju sigurniju budućnost učenicima naših škola i osoblju koje radi u istima i da uvedu mehanizme koji bi onemogućili da se slični događaji ponove negdje drugdje u budućnosti, sa drugim akterima.

Također se izvinjavamo se što nismo ranije stupili u direktan kontakt sa obiteljima žrtava. Protekli dani su bili šokantni i stresni i za našu familiju te smo trebali vremena da shvatimo i prihvatimo što se i kako desilo”, navodi se u saopćenju porodice.