13.9 C
Tuzla
03.10.2022.

OKK Sloboda bolja od Bratunca u pripremnoj utakmici

Rezultatom 78:75 OKK Sloboda je na domaćem terenu savladala ekipu Bratunca u šestoj pripremnoj utakmici.

 Nešto skraćeniji roster trenera Damira Mulaomerovića u ovoj utakmici zbog sitnih povreda do kraja se borio za novu pobjedu u okviru priprema.

Ispitivanje snaga kroz prvu četvrtinu od strane obje ekipe bilo je prilično efikasno pa se tako na prvu pauzu otišlo s rezultatom 24:20 za Slobodu. Nešto slabiji ulazak u drugi period i odlučniji gosti doveli su do toga su da se na poluvrijeme ode s rezultatom 37:45 u korist gostiju iz Bratunca.

Gdje su stali u drugoj četvrtini, gosti su nastavili i u prvom dijelu trećeg perioda, ali nešto čvršća odbrana do kraja treće i bolja igra crveno-crnih smanjili su razliku na tri poena. U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 59:62 za goste što je napravilo neizvjesnu, borbenu i jako agresivnu završnicu. Konačan rezultat na kraju glasio je 78:75 za domaću ekipu.

Kod gostiju su najraspoloženiji bili Miloš Pešić s 19 poena te bivši igrač Slobode Marko Rikalo koji je dodao 16 poena. U crveno-crnoj ekipi imali smo čak pet dvocifreni igrača. Najviše je zabio Davis Jr. čak 22 poena, 18 je imao Alikadić, 12 je postigao Durmo, a po 11 su dodali Mustapić i Munižaba.

Nakon šest pripremnih utakmica momci su na omjeru od pet pobjeda uz samo jedan poraz. Gostima iz Bratunca želimo se prije svega zahvaliti na gostoprimstvu prilikom našeg prvog susreta u Bratuncu, a onda i na dolasku u Tuzlu gdje su pružili odličnu predstavu na terenu.

(RTV SLON / OKK SLOBODA)

POSLJEDNJE DODANO