OKK Sloboda gostuje u Mrkonjić Gradu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U okviru 11. kola Prvenstva BiH, crveno-crni tim iz Tuzle gostuje ekipi Mladosti u Mrkonjić Gradu. Utakmica je na rasporedu danas od 18:00 sati.

Obje ekipe ovu utakmicu vide kao priliku za novu pobjedu, posebno domaćin koji je nakon četiri vezana poraza u posljednjem kolu upisao svoju drugu pobjedu u sedam odigranih utakmica. Sloboda ima utakmicu više uz četiri pobjede i isto toliko poraza, ali gosti nisu u zavidnoj situaciji budući da su u proteklom kolu izgubili na domaćem terenu.

Dobra vijest za ekipu trenera Damira Mulaomerovića jeste da je novi igrač Ivan Miličević dobio pravo nastupa nakon što je zbog problema sa registracijom propustio utakmicu protiv Čelika, tako da ćemo njegov debitantski nastup vidjeti na parketu sportske dvorane “Mrkonjić Grad”. Uslijed izostanka Adnana Žunića, ulogu pomoćnog trenera na ovom susretu odradit će trener juniorske selekcije Mirza Berbić.

Ivan Miličević je opisao kako se osjeća od svog dolaska u Tuzlu: “Papiri su napokon riješeni i sutra ću da debitiram za Slobodu, a sa ekipom već treniram dva tjedna. Odlično sam se uklopio momci su me prihvatili i nadam se da ću ispunit očekivanja jer nas čeka teška utakmica u Mrkonjiću. Stanje na tablici ne pokazuje njihovu pravu kvalitetu. Pripremili smo se za tu utakmicu. Idemo da ispoštujemo dogovoreno iz svlačionice i nadamo se pobjedi”, izjavio je Miličević.

Ekipa je na posljednjem gostovanju ostvarila pobjedu u Donjem Vakufu protiv Proma, a šta očekuju u novom gostujućem susretu najavio je Milan Munižaba: “Veoma teška utakmica je ispred nas i bez obzira što nema publike ekipa Mladosti je uvijek nezgodna na domaćem parketu. Mi smo dobro trenirali i pripremali se cijele sedmice tako da se nadam da ćemo uz dobru energiju i timsku igru doći do nama jako važne pobjede u ovom trenutku”, rekao je Munižaba.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 18:00h u Mrkonjić Gradu, a sudijsku trojku delegiranu za ovaj meč čine Tomislav Stapić, Vladimir Marić i Hrvoje Čavar. Kao i do sada, susret protiv Mladosti odigrat će se bez prisustva publike u skladu sa odlukama nadležnih ograna i propozicijama KSBiH. Prenos uživo moći ćete pratiti putem službenog Youtube kanala košarkaškog saveza BiH.