OKK Sloboda odigrala najbolju utakmicu u sezoni

     

Košarkaši OKK Slobode pobijedili su na domaćem terenu ekipu Mladosti Mrkonjić Grad rezultatom 98:66 u okviru 12. kola Prvenstva BiH.

Neumoljivi su bili izabranici Mulaomerovića i odigrali najbolju utakmicu ove sezone bez imalo kalkulacija. Timskom igrom i u odbrani i u napadu napravili su prelijep ambijent u Mejdanu pred oko 1500 gledalaca.

Robert Rikić sa 26 poena i fenomenalnim učinkom u odbrani, te Gregg u ulozi novog kapitena Slobode, sa 16 poena bili su najefikasniji. Najnovije pojačanje Slobode, bek Mc Knight, zadovoljio je ukuse probirljive tuzlanske publike.

Treba istaći i doprinos mladih tuzlanskih igrača Omerović i Dedajića, sa 4, odnosno 5, poena, koji su u većoj mjeri dobili priliku od trenera Mulaomerovića i sjajno je iskoristili.

Na kraju utakmice, publika zadovoljna odlazi iz Mejdana i šalje jasnu poruku da je to ono što što žele gledati.

Utakmici je prisustvovao i proslavljeni igrač Slobode i bivši reprezentativac BiH Ramiz Suljanović, kome su uručeni prigodni pokloni od rukovodstva OKK Sloboda uz ovacije tuzlanske publike.

Sljedeća utakmica se igra u okviru ABA2 lige protiv ekipe Sutjeska iz Nikšića. Termin odigravanja utakmice je četvrtak 02.01.2020. godine u 19:00 sati, dvorana Mejdan.