OKK Sloboda otpustila trojicu igrača: Amerikanac će debitovati u sutrašnjoj utakmici protiv Mladosti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Lošiji rezultati od očekivanih u ovoj sezoni razlog su raskida ugovora OKK Slobode s trojicom košarkaša. Tuzlaci u ABA 2 ligi za sada ima učinak od tri pobjede i deset poraza, dok u prvenstvu BiH imaju pet pobjeda i šest poraza. Iako je klub učinio puno napora da stabilizuje pojedine igrače da počnu da igraju, pozitivan odgovor od njih nisu dobili. Tu se, kako kaže predsjednik OKK Sloboda, Aid Berbić, radi se o njihovim privatnim problemima do kojih oni nisu mogli doći. Ipak klub je u ovako teškim trenucima iznad svega, i ne ovisi o pojedincima. Mnogo se truda i napora uložilo u igrače, koji nisu mogli odgovoriti zadacima koji su pred njih postavljeni.

“Klub je sporazumno raskinuo saradnju Amarom Gegićem i Emirom Čerkezovićem jer nisu odgovorili zadacima koji su bili pred njih postavljeni. U toku dana ćemo se rastati i sa Pressley koji je očigledno bio pogrešan odabir za poziciju petice” – rekao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Cilj OKK Slobode u ovoj sezoni je ostanak u ABA 2 ligi i plasman u Ligu 6 prvenstva BiH, zbog čega će roster biti popunjen novim igračima. Na probi je novi Amerikanac McKnight i mogao bi debitovati na sutrašnjoj utakmici s ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Klub iz Tuzle u ovoj sezoni angažovao je ukupno šest američkih košarkaša od kojih su otkaz dobila četvorica. Za novog kapitena ekipe imenovan je Walter Denzel Gregg.

“Momak će dobiti svoju kapitensku traku prije svega zaslugama, ponašanjem i karakterom koji je pokazao. Ta obaveza i odgovornost koja nosi ta traka, on je apsolutno zaslužuje u tom momentu. Mislim da smo traku dali u prave ruke u pravom momku” – kazao je Damir Mulaomerović, šef stručnog štaba OKK Sloboda.

Utakmica 12. kola Prvenstva BiH između ekipa Sloboda – Mladost Mrkonjić Grad, igra se u subotu u 18 sati u Mejdanu.