OKK Sloboda spremno dočekuje novu sezonu: Klub ima velika očekivanja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Prvu utakmicu pred domaćom publikom u ABA 2 ligi košarkaši Slobode igraju sutra u Mejdanu. Ova utakmica bit će prava poslastica za sve ljubitelje košarke jer Sloboda u ovu sezonu ulazi kao organizovanija i spremnija ekipa. Stoga su i ambicije u klubu veće.

”Sve je definisano, ništa nema nepoznato, sve se zna. Ekipe su dosta ujednačene, sa jakim rosterima. Meni je drago, tako se potrefilo da na početku igramo sa dvije ekipe koje su sigurno jedni od favorita” – rekao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Ekipa Borca favorit je u predstojećoj utakmici, svjestan je toga i trener Pandža. Ipak, iza Slobode su pedantno odrađene pripreme dok ekipa u ovom trenutku nema problema sa povredama.

”Najbitnije da smo zdravi imamo orlovu želju da se pokažemo dobro u prvom kolu, postoji doza opasnosti da ne izgorimo u velikoj želji, ali sve radimo da nam se to ne desi. Bit će oscilacija, ali pozivam ljude da ostanu pozitivni. Mi ćemo biti hrabri, strpljivi i iz minute u minute ćemo se truditi da gradimo… pobjedu” kazao je Josip Pandža, trener OKK Sloboda.

Stručni štab Slobode pratio je igre Borca, a sa kvalitetom protivnika upoznati su i sami igrači. No, Slobodu je pojačao i Watler Denzel Greg košarkaš iz Amerike, a njegov nastup se očekuje već sutra.

”Ekipa sa kvalitetnim pojedincima od kojih igra mnogo zavisi…zavise od individualnog kvaliteta. Da bi mi mogli parirati tom kvalitetu moramo da odigramo maksimalno koncentrisano odbranu da odigramo napad smireno..” kazao je Dejan Janjić, igrač OKK Sloboda.

U samoj utakmici protiv Borca presudit će momenat nepažnje, individualni potezi. Zato je podrška sa tribina potrebna igračima Slobode.

”Ja bih prije svega da pozovem ljubitelje sporta i košarke i sporta uopšte da dođu u Mejdan u 19h  i mislim da nas očekuje kvalitetna utakmica, renomiran protivnik i da vidimo gdje je bh. košarka danas” zaključio je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Utakmica OKK Sloboda – Borac Čačak igra se sutra od 19 sati u SKPC Mejdan.