OKK Sloboda u nedjelju u Mejdanu dočekuje Široki

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ekipa Slobode skoro u punom sastavu dočekuje goste iz Širkog Brijega. U dobroj atmosferi koja vlada u tuzlanskom timu, naglašavaju da će dati maksimum kako bi osvojili nove bodove. Trener crveno-crnih vjeruje da će njegovi igrači pokazati dobru igru na parketu Mejdana.

„Što se tiče bosanskog prvenstva mislim da nam je to sad dosta stvari prioriteno, da izborimo što bolje pozicije, a pobjeda nam je bitna pošto se u Ligu 6 prenose svi bodovi, tako da vodimo uporedo dvije bitke, spašavanje u ABA 2 i da izborimo tu ABA 2 kroz naše prvenstvo, tako da biće dosta teško“, izjavio je Damir Mulaomerović, šef stručnog štaba OKK Sloboda.

Trenutno su košarkaši OKK Sloboda sve svoje snage usmjerili ka BiH Prvenstvu i što boljem plasmanu na tabeli, a taj put svakako im neće biti lak jer im predstoji utakmica sa jednim od jačih protivnika – košarkaša Širokog.

„Obzirom da je ovo priprema za Ligu 6, ekipa Širokog je veoma dominantna i u ABA ligi i na domaćem prvenstvu, a nama veliki izazov da ih pobjedimo u  nedjelju“, kazao je Vedran Lakić, član Skupštine OKK Sloboda.  

Košarkaš Robert Rikić kaže da je Široki dobro poznat protivnik.

„Dolaze nakon teškog poraza u Čačku od borca i to ih čini opasnijima, jer smatram da će se pokušati vaditi u očima svojih navijača protiv nas. Mi igramo na svom terenu, Mejdan je vruć teren svakome i nikome neće biti lako. Moramo dati maksimum i više napora da bi došli do pobjede na kraju“, izjavio je Rikić. 

Susret Sloboda – Široki ima još veći značaj budući da se odigrava na Dan nezavisnosi BiH. Stoga iz OKK Sloboda pozivaju navijače da, kao i uvijek budu njihov šesti igrač i u svečanoj atmosferi podrže svoj klub na putu do pobjede.