OKK Sloboda večeras protiv Bosne Royal s tri nova igrača

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaši OKK Sloboda večeras će u susretu 12. kola prvenstva BiH, protiv Bosne Royal, nastupiti s tri nova igrača, saznaje Fena.

Nakon odlaska Almira Hasandića, te raskida ugovora s Mirzom Hrnčićem i Adamom Mirkovićem, Tuzlaci su angažovali Srbijanca Maksima Kovačevića (31) i Crnogorca Danila Šibalića (31), dok se u redove „crveno-crnih“ vratio Enes Latifagić (27).

– Večeras igramo važnu utakmicu s Bosnom i favoriti smo na papiru. I mi i domaćini nastupamo s promjenama u igračkom kadru, a s obzirom na to da smo u prvom dijelu sezone napravili nekoliko kikseva, nadam se da će večeras pristup mojih igrača biti mnogo bolji, posebno u defanzivnom segmentu. Ako ulogu favorita prenesemo sa papira, možemo se nadati povoljnom rezultatu – kaže Josip Pandža, trener OKK Slobode.

U matični klub vratio se Enes Latifagić, čija je karijera u Rumuniji prekinuta povredom, zbog koje se radi liječenja i rehabilitacije vratio u Tuzlu.

– Potpisao sam ugovor do kraja sezone. Nadam se da će sve na dobro izaći, te da će u krajnjem OKK Sloboda ostvariti svoje planirane ciljeve – rekao je Latifagić.

Ovaj košarkaš u prošloj sezoni bio je među najboljim strijelcima tuzlanskog tima.

Utakmica između Bosne Royal i OKK Sloboda igra se večeras u Skenderiji od 18.00 sati.