5 C
Tuzla
04.12.2022.

Okupili se mladi reprezentativci BiH uoči prijateljskog meča sa Bugarskom

Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) okupili su se sinoć u Etno selu Stanišići i počeli pripreme za prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Bugarske.

Dio ekipe je jutros radio u teretani.

Od pozvanih igrača, selektor Igor Janković za ovu reprezentativnu akciju neće moći da računa na povrijeđenog Petra Sučića.

– U odnosu na prvobitni spisak, zbog povrede zgloba Sučić neće biti s nama, dok smo umjesto njega poziv uputili Luki Božičkoviću iz NK Maribor. Igrači koji su ranije završili prvenstvo jutros su radili u teretani, a danas će odraditi još jedan trening. Reprezentativci koji su za vikend nastupali za svoje klubove će raditi trening oporavka. Momci su zdravi i spremni pa očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu u Bugarskoj. Nadam se da ćemo, nakon pobjede protiv Slovenije u prethodnom prijateljskom meču, nastaviti sa pozitivnim rezultatima – izjavio je Janković.

Reprezentativci sutra ujutro putuju u Blagoevgrad gdje će do utakmice odraditi još dva treninga, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Meč Bugarska – Bosna i Hercegovina na programu je 25. novembra u 18 sati po lokalnom vremenu (17 po srednjoevropskom).

POSLJEDNJE DODANO