Omladinski pokret „Revolt”: Osuđujemo ponašanje novoizabranog rukovodstva GV Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Danas je održana prva (konstituirajuća) sjednica Gradskog vijeća Tuzla sa početkom u 9:30h. Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla je zabranila ulaz svim novinarima/kama koji su bili ispred sale Narodnog pozorišta Tuzla osim javnom servisu RTV7.

Omladinski pokret „Revolt” strogo osuđuje ovakvo ponašanje novoizabranog rukovodstva Gradskog vijeća na čelu sa SDP-om koji se u najmanju ruku odnosi bahato prema svim ostalim građanima/kama i novinarima/kama koji nisu finansirani od Grada Tuzla. Stanje pandemije nije opravdanje za netransparentnost i nedemokratičnost izabranih javnih organa lokalne vlasti, jer  je zabranjen ulazak ostalim medijskim kućama, građanima/kama, nevladinim organizacijama, neformalnim skupinama, osim jednom javnom servisu.

Omladinski pokret „Revolt” je također pokušao pristupiti sjednici nakon njenog početka, ali bezuspješno.

Zahtijevamo da gradska vlast u svojim narednim,  redovnim ili vanrednim sjednicama prepozna važnost učešća građanstva, različitih servisa informisanja i nevladinog sektora, te opravda glasove građana/ki koji su ih birali/e, navodi se u saopćenju Omladinskog pokreta Revolt.