OO SDP BiH Gradačac: Treba nam stabilna koalicija!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

– OO SDP BiH Gradačac smatra da je potrebna stabilna koalicija na svim nivoima vlasti, posebno zbog toga jer smo svjedoci svakodnevnih pokušaja destabilizacije BiH od strane stranih, kao i nekih domaćih grupa i pojedinaca kojima nije u interesu da BiH napreduje u bilo kojem smislu.

– EU i NATO su prioriteti, jer pored sigurnosti donose i nove investicije, što automatski znači i značajan pomak što se tiče ekonomskog razvoja u vidu novih investicija.

Što se tiče Tuzlanskog kantona, SDP-ov prvi i glavni uslov će biti ravnopravnost tj. izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda čime će biti izjednačeni stanovnici TK i KS što do sada nije bio slučaj. Taj novac će biti usmjeren u poboljšanje standarda života svakog stanovnika Tuzlanskog kantona.

– SDP ima moralnu obavezu prema glasačima i stanovnicima Tuzlanskog kantona da pobjeda ne bude uzaludna, te da Tuzlanski kanton oslobodi korupcije, kriminala i da njegovi građani prestanu biti taoci nekolicine ljudi.

– OO SDP BiH Gradačac smatra da bi odlazak u opoziciju sa mjesta pobjednika samo prouzrokovao još veću krizu, i da bi time izdali sve glasače koji su nam dali povjerenje zbog kojeg smo na kraju bili pobjednici na posljednjim Općima Izborima u TK.

– OO SDP BiH Gradačac daje punu podršku KO SDP BiH Tuzla na hrabroj, državotvornoj i odlučnoj politici koja je u interesu građana TK, kao i građana cijele BiH.