-4 C
Tuzla
08.12.2023.

Općina Kalesija u saradnji sa World Vision obezbjedila brojler piliće za 77 porodica

U sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje najranjivijih porodica” Općina Kalesija i međunarodna organizacija World Vision International u Bosni i Hercegovini danas su izvršili podjelu brojler pilića za 77 porodica sa područja ove općine.

Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić imaju dobru saradnju sa ovom organizacijom u svim oblastima, a evo sada smo skupa krenuli u ovaj projekat kako bi pomogli naše sugrađane sa po 55 brojler, odnosno tovnih pilića kao i svom potrebnom hranom, kazao je Mujo Tosunbegović sekretar Općine Kalesija.

Sredstva su obezbjeđena iz budžeta Općine Kalesija kao i organizacije World Vision a pored ovog projekta u toku je realizacija i nabavke te postavljanja plastenika za osobe koje se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom, a prijavile su se putem javnog poziva.

Mi želimo da pomognemo osnaživanje porodica na području naše općine i samim tim načelnik Kalesije Sead Džafić je kroz budžet obezbjedio sredstva da se ovakav projekat nastavi i u narednom periodu kada će brojler pilići biti obezbjeđeni za sve one koji žele da se bave uzgojem istih, istakao je Tosunbegović.

Vezane vijesti

TUZLA