20 C
Tuzla
02.12.2023.

Općina Lukavac: Donatorsko veče za sanaciju izgorjelog krova stambenog objekta u Prvoj ulici

Prije dvije sedmice došlo je do požara u Prvoj ulici u Lukavcu. Požar je izazvala dotrajala elektro instalacija prilikom čega je krov stambene zgrade u potpunosti izgorio, kao i stan u potkrovlju.

Obzirom da su potrebna sredstva za sanaciju krovne konstrukcije značajna i iznose cca 50.000 KM stanari nisu u mogućnosti pokriti te troškove.

Važno je napomenuti da su stanovi u pomenutoj zgradi u opasnosti jer je zgrada trenutno bez krova a predstoji hladnije vrijeme, kao i padavine.

U okviru inicijative za pomoć, dana 27.10.2020. godine (utorak) sa početkom u 19:30 sati bit će organizovano donatorsko veče gdje će biti otvorena mogućnost da se pomogne na različite načine, uplatom sredstava na žiro račun, gotovinskim donacijama, u građevinskom materijalu ili izvođenju radova. Donatorsko veče bit će održano u JU Centar za kulturu Lukavac.

Ukoliko ste zainteresovani za pomoć u realizaciji ove humane misije, a niste u mogućnosti da dođete u navedenom terminu, sredstva možete uplatiti na žiro račun naznačen ispod ili javiti se na navedeni kontakt broj telefona.

Molimo građane općine Lukavac, fizička i privredna lica da na ovaj način doprinesu popularizaciji humanih odnosa i podrške ugroženim sugrađanima, saopćili su iz Općine Lukavac.

Kontakt broj telefona: Mirel Numanović 061/668-987

Vezane vijesti

TUZLA