15.5 C
Tuzla
06.07.2022.

Općinski sud u Tuzli: Zakazana objava presude u krivičnom predmetu protiv Besima Durakovića i drugih

Pred Općinskim sudom u Tuzli zaključen je glavni pretres u krivičnom postupku protiv Besima Durakovića i drugih. Za dan utorak 24.maj 2022.godine sa početkom u 14,30 sati zakazana je objava presude.

Besim Duraković je kao direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona optužen da je počinio krivično djelo – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u sticaju sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Sprečavanje dokazivanja, Protivzakonito posredovanje i Krivotvorenje isprave.

Predmetnom optužnicom obuhvaćeni su i zaposlenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona Šefik Hodžić, koji je optužen za krivično djelo – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, i Sprečavanje dokazivanja i  Osman Džafić, zbog krivičnog djela – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te Ahmet Bajrić, vlasnika autoservisa „Bajrić“ iz Gračanice, zbog krivičnog djela – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelom – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Općinskog suda u Tuzli.

POSLJEDNJE DODANO