Općinskom sudu Tuzla predat Dom Armije: Uskoro izgradnja nove zgrade Suda

Općinskom sudu Tuzla predat Dom Armije: Uskoro izgradnja nove zgrade Suda

Objavio: -

Općinski sud u Tuzli ušao je u posjed cjelokupnog objekta Doma vojske Federacije Bosne i Hercegovine, poznatijeg kao Dom Armije.

U prvoj fazi realizacije Sporazuma i Aneksa sporazuma o regulisanju osnovnih pitanja dobrovoljne predaje u posjed i slobodno raspolaganje nekretnine objekta Doma vojske Federacije BiH u Tuzli zaključenog između Vlade Tuzlanskog kantona i JU Univerziteta u Tuzli, dana 08.09.2015. godine JU Univerzitet u Tuzli je predao u posjed oko 600 m2 prostora, a predaja preostalog dijela prostora u posjed Općinskom sudu u Tuzli izvršena je 18.02.2016.godine. Tada je i okončana zvanična primopredaja objekta između Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona.

Predstoje daljnje aktivnosti na izradi i realizaciji projekta izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Tuzli, saopćeno je iz ove institucije. Izgradnja zgrade Općinskog suda u Tuzli jedan je od značajnijih ciljeva VSTV-a BiH kada je u pitanju unaprijeđenje efikasnosti rada sudova, posebno u našem kantonu. Procijenjeni troškovi izgradnje zgrade iznose oko 2,8 miliona eura, a glavni finansijer je Evropska unija. Pogledajte kako bi trebala izgledati nova zgrad Općinskog suda.