ORKKA Lukavac među najboljim klubovima u TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Članovi Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac i ove godine su među najboljim sportistima Tuzlanskog kantona. Naime, na manifestaciji održanoj sinoć u Bosanskom kulturnom centru TK Tuzla u organizaciji Sportskog saveza TK, lukavački klub osvojio je nagradu u kategoriji najuspješnijih klubova u pojedinačnim sportovima, kao i pojedinačne nagrade za članove ORKKA-e.

KBS ORKKA u 2019. godini ponio je titulu Univerzitetskog prvaka Evrope 2019, jedina medalja (bronza) sa Evropskog prvenstva 2019, pet titula prvaka Balkana i dvije titule viceprvaka Balkana u 2019 godini.

Trener KBS ORKKA Željko Zombra na sinoćnoj manifestaciji dobio je nagradu u kategoriji najuspješniji treneri.

U kategoriji najbolji seniori nagrađen je Hamza Čajić. Hamza je bio bronzani na Evropskom prvenstvu 2019, prvak Balkana U21 pojedinačno i ekipno, prvak Balkana seniori ekipno i viceprvak Balkana seniori pojedinačno, prvak BiH i prvak FBiH u seniorima i mlađim seniorima.

U istoj kategoriji, specijalna nagrada otišla je u ruke Mensura Đozića koji je u prošloj godini bio Univerzitetski prvak Evrope -75 KG i prvak Balkana seniori ekipno.

Specijalnu nagradu u kategoriji najbolji juniori dobio je Haris Muradbašić, na osnovu rezultata iz 2019. godine a to su: prvak Balkana juniori ekipno, 5 mjesto svjetska liga za mlade Umag.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac sa svojim članovima tako je i ove godine na Izboru sportiste TK osvojio najviše nagrada.