Oružane snage BiH promovisale klasu oficira-ljekara

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U organizaciji Centra za osnovnu obuku (COO) Komande za obuku i doktrinu (KOID) Oružanih snaga BiH (OSBiH) danas je u Sarajevu upriličena ceremonija u povodu prijema klase oficira-ljekara u profesionalnu vojnu službu (PVS).

U prisustvu dužnosnika Ministarstva odbrane BiH i OSBiH, svečano su obilježeni – završetak obuke, kao i potpisivanje teksta svečane zakletve i prvog ugovora o profesionalnoj vojnoj službi, čemu je pristupilo pet pripadnika klase koji su uspješno završili osnovnu oficirsku obuku za ljekara.

Sudionike promocije nove klase oficira pozdravio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan, izražavajući očekivanje da će oficiri-ljekari u nastavku karijere, vlastitim znanjem dati novi impuls napretku rada sanitarnih službi u OS, a u širem smislu i izgradnji i jačanju OSBiH u cjelini.

Na značaj jačanja OSBiH u tom segmentu ukazao je i zamjenik načelnika za resurse generalmajor Gojko Knežević, ocijenivši da su OS na spomenuti način dobile veoma tražen i deficitaran kadar.

Čestitke istim povodom uputio je i zamjenik ministrice odbrane za politiku i planove Sead Jusić, potcrtavajući značaj kadrovskog zanavljanja i jačanja u sklopu OSBiH.

Kandidatkinja Bojana Knežević, koja je ostvarila najbolji rezultat tokom obuke, poručila je uime kolega i u vlastito ime da će dužnost obavljati časno i dostojanstveno.

Ceremoniji u sarajevskom Domu OSBiH su, pored pripadnika klase i Centra za osnovnu obuku, prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OSBiH i Komande za podršku OSBiH, kao i dužnosnici KOID-a te predstavnici ostalih komandi i jedinica OSBiH.