20 C
Tuzla
02.12.2023.

Osiguranici iz Austrije uskoro na liječenju u Banji Koviljači (FOTO)

Danas je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju održan sastanak direktora prim.dr Aleksandra Jokića sa atašeom ambasade Austrije za socijalna pitanja Oliverom Hilerom i direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Srbije Zoranom Panovićem.

Razmatran je predlog Ugovora između Penzionog osiguranja Austrije i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača. Radi se na usaglašavanju svih članova Ugovora.

Očekuje se potpisivanje do kraja ove godine i početak saradnje ove dvije renomirane državne ustanove od 01.01.2021. godine.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ”Banja Koviljača” odavno je prepoznata kao lider u banjskom liječenju i mjestu za odmor. Tokom godine, u ovoj ustanovi pruže usluge za više od 20 hiljada osoba, o kojima brine 50-tak ljekara. Posljednjih godina, usluge Specijalne bolnice ”Banja koviljača” koristi sve više građana Tuzlanskog kantona, a sa nadležnim ministarstvom TK ova bolnica ima potpisan sporazum o saradnji. Banja Koviljača je udaljena svega 60 kilometara od Tuzle, pa je i to prednost za stanovnike s ovim područja.

Banja Koviljača bila je lječilište još u doba Ilira – i to pokazuje višestoljetni kontinuitet u uspješnom liječenju ljudi i dokaz su blagotvornog dejstva ljekovitih izvora. Uz vrhunske stručnjake, rukovodstvo koje želi da konstantno napreduje Specijalna bolnica ”Banja Koviljača” ostaje jedan od najsavremenijih rehabilitacionih centara ove vrste u Evropi.

 

Vezane vijesti

TUZLA