Otkazali proteste: Agoniji prevarenih kupaca stanova u SPO “15. maj” nazire se kraj?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje kupaca SPO “15. maj” u svojoj informaciji dostavljenoj medijima obavijestili su javnost da su predstavnici Uprave ovog udruženja juče prisustvovali veoma konstruktivnom sastanku, a na inicijativu vijećnika Mensura Alića.

Prevareni kupci su obavješteni da je iznađeno zakonsko rješenje kao i finansijska sredstva za priključenje objekta SPO 15. maj na elektroenergetsku mrežu kao što je i definisano u Odluci koju je u novembru 2017.god. donijelo Gradsko vijeće.

Kupcima je predočena i informacija da su obezbjeđena sredstva i za vanjsko uređenje oko objekta, asfaltiranje i povezivanje sa saobraćajnicama na ulaznoj i izlaznoj rampi.

Iduće sedmice je planiran sastanak predstavnika UK SPO “15. maj” u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima, a u prisustvu vijećnika Mensura Alića, gdje će se govoriti o ispunjenju svih preostalih zahtjeva koji vode ka definitivnom rješenju za useljenje kupaca u stanove i etažiranje objekata.

Zbog navedenog predstavnici UK SPO “15. maj” su odlučili zaustaviti najavljene proteste u četvrtak, 7. februara, uz napomenu da će pratiti ispunjenje odluka i obećanja te ukoliko bude postojala i najmanja sumnja u njihovo ispunjenje biće organizovani ponovni protesti veći nego je to bilo do sada.