20 C
Tuzla
04.07.2022.

Otvoren novi javni poziv projekta EU4AGRI

U okviru projekta EU4AGRI koji finansira Evropska unija,  objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružaocima konsultantskih usluga u pripremi poslovnih planova.

Kroz taj javni poziv, vrijedan 400.000 KM, Evropska unija planira ojačati kapacitete pružalaca usluga u oblasti poslovnog savjetovanja i konsaltinga.

Krajnji cilj poziva je pomoći poljoprivrednim proizvođačima, prerađivačima prehrambenih proizvoda i stanovništvu ruralnih područja u BiH da naprave što kvalitetnije prijedloge prilikom apliciranja za bespovratna sredstva Evropske unije.

Na javni poziv moći će se prijaviti preduzeća i udruženja građana (nevladine organizacije) koje su registrovane u BiH i koje imaju iskustvo u realizaciji programa obuke i konsaltinga u oblasti poslovnog planiranja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 400.000 KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu maksimalno iznositi do 40.000 KM.

Ta sredstva će podnosioci prijava koristiti za realizaciju programa obuke u pripremi poslovnih planova za lica koja pružaju ili namjeravaju pružati ovu uslugu krajnjim korisnicima.

Prijave je moguće podnijeti od 10. juna 2022., dok je krajnji rok za prijavu 8. juli 2022. godine do 17 sati.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava na https://javnipoziv.undp.ba/, a svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta eu4agri.ba.

Prva online Info sesija bit će održana u srijedu, 1. juna u 11 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI.

Osim toga u narednom vremenskom periodu bit će organizovan niz info-sesija u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, najavljeno je iz UNDP-a.

IZVOR: RTV Slon/Fena

POSLJEDNJE DODANO