Otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kalesija

Otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kalesija

Objavio: -

Nakon dugogodišnjih problema oko prostorija u kojima se vršilo izdavanje ličnih dokumenata  u Kalesiji je danas svečano otvorena nova šalter sala za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.  Riječ je o šalter sali za čiju rekonstrukciju i izgradnju je izdvojeno 119.000 KM.  Do sada je na godišnjem nivou za zakup prostorija u kojima se vršilo izdavanje ličnih dokumenta izdvajano oko 34 hiljade KM.

„Današnjim projektom na godišnjem nivou smo ostvarili uštete od 34 hiljade KM, tako da će ovaj projekat u vrijednosti od 119 hiljada KM, za neke tri i po godine već biti isplaćen, odnosno ostvariti ćemo uštede novca koji smo do sada davali za zakup prostora.“ kazao je Jakub Suljkanović, ministar finansija TK.

Kako kažu iz MUP TK cilj ovakvih projekata je pružanje što boljih i kvalitetnijih usluga građanima, ali i stvaranja boljeg poslovnog abmijenta uposlenicima kako bi njihov rad bio što efikasniji.

„Očekujemo da te usluge budu još kvalitetinije i bolje i naravno pravimo značajne uštete u budžetu MUP-a i Vlade TK.“  navodi Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova TK.

Obnovljena sala za izdavanje ličnih dokumenata će uveliko pomoći građanima Kalesije, posebno u ljetnom periodu kada u ovu općinu dolazi veliki broj građana iz dijaspore koji produžavaju ili žele nove lične dokumente.

Načelnih općine Kalesija Sead Džafić istako je da sa otvaranjem šalter sale CIPSA riješen još jedan veliki problem  kada su u pitanju gužve.

Vlada TK-a će i u narednom periodu pomoći materijalnom opremanju policije, kao i kadrovskoj popunjenosti MUP-a TK-a, sve u cilju stvaranja povoljne sigurnosne situacije na području TK.