Otvorena nova zgrada i korporativni centar NLB Banke u Sarajevu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U Sarajevu je u četvrtak održan drugi po redu regionalni NLB Poslovni forum na temu „Ljudski resursi i uspješno poslovanje“. Ovogodišnji forum okupio je više od 250 učesnika, klijenata NLB Banke d.d. Sarajevo, NLB Banke a.d. Banja Luka, kao i predstavnike svih članica NLB Grupe. Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo izjavila je da je cilj poslovnih foruma jačanje ličnog odnosa sa klijentima i prilika za umrežavanje, kao i pružanje podrške pri poslovanju klijentima iz BiH, kada posluju na drugim tržištima gdje je prisutna NLB grupa.

 

„Veliki je odaziv naših klijenata bio, a oni su ti koji su nam omogućili da imamo takve uspješne rezultate već treću godinu zaredom, već treću godinu u NLB Banci“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

 

Predsjednik Uprave NLB d.d. Ljubljana Blaž Brodnjak naglasio je da je ovo još jedna potvrda da klijenti NLB grupe pripadaju grupi koja je stabilna, moderna i društveno odgovorna, te grupi koja svojim klijentima omogućava rast i koja prateći trendove podržava inovacije. U posljednjem razdoblju u fokusu interesovanja je kvalitet života građana.

 

„Najveći izazov kojeg vidimo u posljednjim godinama je odliv stanovništva. Nas to veoma brine, odlaze nam ljudi iz čitavog regiona i mi moramo nuditi tim ljudima viziju, neki potencijal za budućnost, neku viziju“, kazao je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB d.d. Ljubljana.

 

Poslije vrlo uspješnog ovogodišnjeg Poslovnog foruma, NLB Banka d.d. Sarajevo u petak je u prisustvu brojnih klijenata, te predstavnika institucija i medija, otvorila novu zgradu i korporativni centar koji se nalazi u ulici Koševo br. 13 u Sarajevu.

Nakon svečanog presjecanja vrpce, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo Lidija Žigić istakla je da je nova zgarada primjer koliko NLB Grupa ulaže u razvoj i modernizaciju mreže poslovnica u svim regijama svog poslovanja.

 

„Današnji događaj je iznimno zadovoljstvo, obzirom da smo pored naše glavne banke u Tuzli koja i dalje ostaje naš glavni administrativni centar, obzirom da smo glavna banka u tuzlanskoj regiji. Zaista smo ponosni da smo uspjeli otvoriti i novu zgradu u Sarajevu kako bi omogućili klijentima što bolju usluu, a također i našim zaposlenicima“, kazala je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

 

„Ovo je u principu novo sjedište banke i jedna snažna poruka gradu sarajevo, Federaciji, i na kraju BiH. NLB Grupacija je treća najveća u BiH, jer mi imamo još jednu banku sa sjedištem u Banja Luci i zajedno i vjerujemo da se po  enki pokazateljima nalazimo na najboljoj poziciji“, izjavio je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB d.d. Ljubljana.

 

NLB Banka je nakon svečanog otvaranja nove zgrade za poslovne partnere i predstavnike medija organizirala druženje sa predstavicima Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo kao i Uprave NLB Grupacije.