“Otvorena učionica” u atriju Filozofskog fakulteta

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Projekat Otvorena učionica u atriju Filozofskog fakulteta tek je početna platforma za realizaciju edukativnih, naučno – popularnih i promotivnih aktivnosti za studente Filozofskog fakulteta, kao i za šire građanstvo. Zamišljeno je da projekat dorpinese podizanju ekološke svijesti među studentima i obogati nastavni porces i pedagoški rad.

„Atrij je ogroman potencijal koji je do sad bio neiskorišten, a želimo studiranje na Filozofskom fakultetu učiniti što ugodnijim“, izjavila je prof.dr. Nihada Delibegović – Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta.

prof. dr. Muhamed Omerović, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu Tuzla kazao je da ova interaktivna učionica treba poslužiti cijelom gradu, ali da se u njoj prije svega razvijaju pedagoške ideje i druge kako bi unaprijedili odgoj i obrazovanje na univerzitetu i čitavom sistemu obrazovanja.

Jedinstvena na području Tuzle, Otvorena učionica bit će odličan ambijent i za održavanje promocija knjiga, popularna predavanja za građanstvo o ekološkim i drugim važnim temama.