27 C
Tuzla
18.07.2024.

Otvoreno favorizovanje fašizma od strane SDP-a, Tuzlanske alternative i PDA u Tuzli

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Tuzla pokazala je svu zlobnost i strah od predstojećih izbora ranjene političke vladajuće zvijeri SDP-Tuzlanske alternative-PDA, jer je javno raskrinkala sve na šta BOSS upozorava već pune dvije decenije, stoji u saopćenju BOSS-a, koje prenosimo u cjelosti.

Otvoreno favorizovanje fašizma i rukovođenje sjednicom u tom maniru, uz otvorenu podršku svih vijećnika ove nacional-socijalističke trojke, očigledno je otvoreni nastavak davno započetog uništavanja socijaldemokratije i tuzlanskog antifašističkog duha. Ova zla koalicija zaštitila je odgovorne za davanje naziva ulica u Tuzli po osuđenim fašistima i nacistima, a krajnji izljev fašizma pokazala je predsjedavajuća Nataša Perić, inače nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla, kada je vijećniku BOSS-a Mirnesu Ajanoviću zaprijetila sankcijama i oduzimala pravo glasa zbog izgovorenog antifašističkog pozdrava „Smrt fašizmu!“, histerišući, citiramo: „Isključite ga, isključite ga, neću dozvoliti vrijeđanje“.  Kada je shvatila da se javno odredila kao zaštitnik fašizma, „pravdala se“ da joj smeta kada se izgovori  „marš fašizmu“, jer je, po Nataši, to neprimjeren govor, te je nastavila više puta protuposlovnički oduzimati pravo glasa vijećniku Mirnesu Ajanoviću.

Nataša Perić, koja je na mjesto predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzla došla isključivo po nacionalnom osnovu a ne po kvalitetu, ovim je potezom, ali i konstantnim ometanjem diskusija Ajanovića kršeći grubo Poslovnik Gradskog vijeća, jasno deklarisala i SDP u Tuzli kao stranku koja svim snagama štiti fašizam i njegove sljedbenike, te samim tim, a prateći logičke premise, i SDP svrstala u fašistički tabor, za šta se ni ostali vijećnici SDP-a nisu usprotivili.

Zbog otvorene fašizacije ali i brojnih nezakonitih i nemoralnih odluka vlasti, BOSS poziva građane Tuzle da se 15. novembra odupru sljedbenicima fašizma i glasom protiv SDP-a i njihovih satelita Tuzlanske alternative i Kukićeve PDA, ponovo oslobode svoj grad, kako bi Tuzla ponovo postala antifašistička tvrđava u BiH i u regiji, i kada je 2. oktobra 1943. godine bila najveći oslobođeni grad u porobljenoj Evropi.

 

Vezane vijesti

TUZLA