Otvoreno pismo vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla Aleksandru Vujadinoviću: ‘Druže Aco'…

Objavio: -

Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla uputili su otvoreno pismo dr Aleksandru Vujadinoviću koji je nedavno napustio SDP i postao član Socijaldemokrata BiH (SDBiH).

Pismo prenosimo u cjelosti:

Druže Aco,

S obzirom da nisi imao hrabrosti da nas pogledas u oči i saopštis svoju odluku, nismo ni mi imali priliku da ti kažemo kako smo doživjeli tvoju neiskrenost i izdaju.

Vjerovali smo da si bio istinski privržen ideji SDP-a, načinu života i borbi za socijalnu pravdu koju SDP snažno zagovara.

Kao takva ličnost si bio prepoznat i od strane tuzlanskog ogranka SDP koji ti je jednoglasno, u velikom stilu,  pune duše i velikog srca pružio mogućnost političkog angažmana, stavljajući te na prvu poziciju kao nosioca liste na posljednjim lokalnim izborima.

Puna podrška najveće i najjače gradske organizacije SDP-a  u BiH je pokazala snagu na rezultatima izbora oktobra  2016.godine.

Kratko ćemo te podsjetiti da si i dvije godine ranije, na listi za kantonalnu skupštinu na kojoj ti je kantonalni odbor odredio poziciju br. 10,  završio na 24.mjestu sa 1338 glasova.

Što bi u narodu rekli: “Pametnom je i išaret dosta”.

Međutim, tu nije kraj.

Aco, mi smo Tebi toliko vjerovali da nije bilo ni najmanje dileme da kao pobjednička i najjača partija u Gradu baš Tebi pružimo mogućnost da zauzmeš najčasnije mjesto u gradskom vijeću, a to je mjesto predsjedavajućeg vijeća

Na toj poziciji si imao snažnu podršku i ogromno, ponavljamo ogromno povjerenje  nas kolega vijećnica i vijećnika SDP-a.

Snažnu podrška i enormno povjerenje nisi imao samo kao predsjedavajući, nego i kao član kluba, a i član Kolegija gradskog vijeća i to se ogledalo u tome da smo imali nevjerojatno razumijevanje za Tvoje mnogobrojne obaveze ( koje nisu ništa veće nego naše), tako da smo te u potpunosti amnestirali za tvoje nedolaske na sastanke kluba, svečane sjednice i protokolarne aktivnosti, iako i svi imamo i porodice i obaveze, ali eto…

Bio si naš Aco sa punom našom podrškom.Vjerovali smo Ti na svaku riječ Aco.

Vjerovali smo ti do zadnjeg dana, vjerovali da ćeš ispuniti dato obećanje i dati ostavku na mjesto predsjedavajućeg vijeća do kraja oktobarske sjednice, ali Ti si opet iznevjerio naše povjerenje.

Ono što nismo mogli da vjerujemo je to da ćeš kao predsjedavajući vijeća uz osmjeh pred fotoreporterima potpisati neku pristupnicu neke nove stranke i tako  trajno uništiti naše povjerenje u Tvoju ličnost.

A ti?

Upravo to si uradio.