21.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Ove sedmice Likovna kolonija „Slovenci u Tuzli 2022“

Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla tradicionalno, već osmu godinu zaredom, organizuje regionalnu likovnu koloniju „Slovenci u Tuzli“ u okviru projekta „Dani slovenačke kulture u Tuzli“. Svake godine se trudimo pozvati što više gostiju iz regije i šire. Ove godine učesnici dolaze iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, a imamo i domaće umjetnike iz Tuzle i iz drugih gradova u Bosni i Hercegovini.

Izložba slika nastalih na 8. regionalnoj likovnoj koloniji „Slovenci u Tuzli 2022“ održati će se u subotu, 27.08.2022.godine sa početkom u 19h u Ateljeu „Ismet Mujezinović“. Završnu večer će upotpuniti kulturno-umjetnički program: nastup PS „Studenec“ iz Pivke, Slovenija, ŽPZ „Slovenčice“ iz Tuzle i Armin Ibrahimagić, profesor gitare.

Ovogodišnju izložbu ćemo obogatiti djelima talentovanih mladih umjetnika iz tri tuzlanske osnovne škole, a koji su stvarali uz podršku mentorice Borke Jokić.

Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže i zajedno s nama nazdrave umjetnosti koja povezuje ljude iz BiH i šire.

Likovnu koloniju organizujemo u saradnji sa Centrom za kulturu Grada Tuzla te uz finansijsku podršku Ureda za Slovence u inostranstvu Republike Slovenije i Grada Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA