OŽRK Jedinstvo: ”Pozivamo navijače da nas podrže u utakmici protiv ŽRK Ilidža”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Deveto mjesto na tabeli ponekad zna biti demotivirajuće, no snaga jedne ekipe se pokazuje u teškim trenucima. Tu snagu pokazuje Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo koji, u drugom dijelu sezone, želi pokazati svoje pravo lice. Sa novim trenerom Danijelom Sabljićem i novim predsjednikom upravnog odbora Milenkom Tadićem, ciljevi su znatno drugačiji, a upravo to se odrazilo i na atmosferu u svlačionici ekipe.

”Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo na terenu i u svlačionici sve je super, navikli smo se na novog trenera, uveo je neke promjene koje nam odgovaraju i to smo sve prihvatile i navikle se na rad sa njim,” rekla je Mateja Šumelj, rukometašica OŽRK Jedinstvo. Trener Sabljić, poručuje da očekuje pobjedu u sljedećoj utakmici protiv ekipe Ilidže, ali ističe da je potreban oprez i ozbiljan pristup protivniku. Osim pobjede u narednoj utakmici ekipa Jedinstva ima velika očekivanja i u Kupu BiH.

”U ovom trenutku i sa ovim igračkom kadrom i sa ovom potporom uprave i navijači, mogu vam garantovati da ćemo pružiti maksimum  i da ćemo težiti da prođemo u finale kupa BiH, a tu je onda sve moguće,” rekao je Danijel Sabljić, trener OŽRK Jedinstvo. Da bi to bilo olakšano, te da bi uslovi igračicama bili što bolji zadatak je novog predsjednika upravnog odbora, koji u narednom periodu želi poboljšati i konsolidovati finansijsko stanje. ”Nadam se da neće izostati ni podrška grada ni kantona. Na nama je da u vrlo kratkom vremenu riješimo pitanje sponzorstva i da napravimo jednu dobru finansijsku konstrukciju za dalje,” objašnjava Milenko Tadić, predsjednik U.O OŽRK Jedinstvo Tuzla.

Uz ozbiljan pristup svih članova kluba rezultati sigurno neće izostati, poručili su iz OŽRK Jedinstvo, a istaknuta rukometašica Jedinstva Mateja Šumelj nada se da će ovaj ozbiljan pristup cijelog kluba prepoznati i navijači kluba: ”Mislim da možemo pobjediti, da pobjeda neće doći u pitanje. Mi svojim zalaganjem i trudom i na trenzima i na utakmici doprinosimo pobjedama. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu u nedjelju u 17h u Mejdan i da nas podrže.”