15 C
Tuzla
22.07.2024.

Ozvaničena sedma godina saradnje OKK Sloboda i kompanije Carlsberg BH

Sponzorska saradnja OKK Slobode i kompanije Carlsberg BH bit će nastavljena i u sezoni 2020/2021, a današnjim potpisom ugovora ozvaničena je sedma godina partnerstva. Tako će Carlsberg BH, sa brendom Pan, između ostalog,  podržati sve aktivnosti tuzlanskog kluba na domaćim i gostujućim utakmicama u predstojećem Prvenstvu BiH.

„Kroz dosadašnje godine saradnje, naš odnos je od profesionalnog prerastao u partnerski i prijateljski. Potpisom novog ugovora ozvaničili smo saradnju koja osim podrške seniorskoj ekipi i mlađim takmičarskim sekcijama podrazumijeva i promocije, aktivacije i takmičenja, sve u cilju afirmacije košarke. Sloboda je ove sezone pojačana sa sedam novih igrača i želimo da im podrška Carlsberga i brenda Pan bude veliki vjetar u leđa u prestojećim utakmicama bh.prvenstva“ izjavio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH te pozvao navijače da podrže sutrašnju utakmicu protiv Kaknja.

“Kompanija Carlsberg BH će i sedmu godinu biti naš partner kroz takmičarsrku sezonu 2020/2021 zbog čega smo izuzetno ponosni . Već dugi niz godina pokazali su se kao pravi partner za promociju košarke u našem gradu, pomažući u njenoj popularizaciji, posebice kod mlađe populacije. Zajednički projekti I saradnja odnose se na sve aktivnosti OKK Sloboda” rekao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Osim podrške klubu i aktivnosti za navijače, Carlsberg BH je ove godine pokrenuo i društveno odgovornu akciju – obnova kultne dvorane Mejdan. Za ukupno devet tuzlanskih kafića, Carlsberg je donirao značajne količine piva, a oni će zauzvrat od svakog prodanog piva donirati 1.5 KM za obnovu Mejdana.

„Osim OKK Slobode, simbola Tuzle, znamo koliko navijačima znači i dvorana Mejdan. Upravo zato smo se ove godine uključili i u akciju obnove ove kultne sale “ rekao je Amir Tobudić.

Tuzlanska Sloboda je sezonu počela pobjedom protiv Borca, a već sutra ih očekuje susret protiv Kaknja.

„Mnogo igrača smo u odnosu na prošlu godinu promijenili. Bitno nam je bilo da startamo sa pobjedom radi samopouzdanja ekipe, i uspjeli smo. Kakanj je uvijek nezgodan protivnik, pripremamo se kao pred svaku utakmicu, nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo upisati drugu pobjedu“ zaključio je Damir Mualomerović.

Vezane vijesti

TUZLA