0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Papa Franja pomaže migrante u BiH

Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava 27. rujna, Papa Franjo uputio je preko Apostolske nuncijature u BiH konkretni znak podrške i bliskosti s migrantima koji trenutno žive u nekoliko kampova u BiH te djelatnicima koji se brinu o njima.

“Papa će svojom donacijom podržati uspostavu dviju službi za prihvat i koordinaciju aktivnosti u tranzicijskim centrima Ušivak (kod Sarajeva) i Sedra (kod Bihaća), gdje su smještene obitelji i maloljetnici bez pratnje”, priopćeno je iz Apostolske nuncijature u BiH.

Donacija će omogućiti dobavljanje odjeće, sanitarnih potrepština, pokrivača i hrane, a raspodjela pomoći povjerena je katoličkim humanitarnim organizacijama koje djeluju na terenu: Caritasu BiH, Talijanskom Caritasu, Ipsia-Acliu te Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II, prenosi Fena.

U povodu Svjetskog dana migranata i izbjeglica apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto izjavio je “kako nas strahovi i brojne predrasude drže podalje od migranata i često nam priječe da im budemo bližnji i služimo im s ljubavlju”.

Vezane vijesti

TUZLA