Patriotska liga Grada Tuzla sutra obilježava godišnjicu pogibije Meldina Hajdarevića

????????????????????????????????????
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Klub Patriotske lige Grada Tuzla sutra će obilježiti 26. godišnjicu pogibije borca Armije RBiH, Zlatnog ljiljana i dobitnika Plakete Grada Tuzla Meldina Hajdarevića, koji je svoj život položio boreći se za Republiku BiH u selu Ravne na području općine Vareš.

U obilježavanju ovog značajnog datuma pridružit će se i boračka udruženja općine Kladanj, prije svih Patriotska liga i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, prisjećajući se pogibije šest pripadnika 121. kladanjske brigade, Derviša Hodžića, Edine Čamdžić, Bakija Šalje, Senahida Mešanovića, Nijaza Hajdarbašića i Bahrije Selimbašić, koji su herojski položili živote u odbrani Republike BiH u istoj bitci.

Neprijateljska dejstva koja su vođena tog novembra 1994. godine imala su za cilj presjeći putnu komunikaciju koja je povezivala tuzlansku regiju sa zeničkom i na taj način staviti u potpuno okruženje slobodnu teritoriju sjeveroistočne regije BiH, ali naročito ispoljenom hrabrošću boraca 1. bataljona 1. tuzlanske brigade i 121. kladanjske brigade, neprijateljska dejstva su zaustavljena.

Obilježavanje tog datuma i događaja koji su se odvijali na području sela Ravne u općini Vareš zaslužuje pažnju šire društvene zajednice Tuzle, Kladnja i cjelokupnog Tuzlanskog kantona, smatraju u Klub Patriotske Lige Grada Tuzla, te pozivaju sve građane TK da prisustvuju času istorije o još jednoj važnoj pobjedi pripadnika Armije RBiH.

Također, pozivaju sve relevantne opštinske, gradske institucije i institucije TK da učestvuju u očuvanju kulture sjećanja na najhrabrije sinove koji su položili svoje živote, kao i hrabrost i odvažnost svih boraca Armije RBiH u borbi za opstojnost države BiH.

Obilježavanje će biti upriličeno u selu Ravne (općina Vareš) na mjestu pogibije rahmetli Meldina Hajdarevića, a zatim kod spomenika poginulim braniteljima 121. kladanjske brigade na lokalitetu Dole, uz prigodan kulturni program, učenje Fatihe, polaganje cvijeća i obraćanje živih svjedoka navedenih događaja.