Pendeš: BiH će nastaviti podupirati rad RACVIAC-a

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima danas je u posjetu primila direktora Regionalnog središta za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, umirovljenog generala bojnika Jeronima Bazo i vojnog predstavnika BiH u RACVIAC-u  pukovnika Ivicu Budimira.

Pendeš je na početku sastanka izrazila dobrodošlicu novoimenovanom direktoru RACVIAC-a Bazu, te mu poželjela uspješan rad na novoj poziciji. Istaknula je važnost postojanja različitih regionalnih središta u zemljama regije, koja služe svima i kroz koja je uspostavljena dobra suradnja i kroz koja se realiziraju važni partnerski ciljevi. Također, Pendeš je kazala da će BiH nastaviti podupirati rad RACVIAC-a, što je do sada i bilo prisutno kroz stalnu angažiranost predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, prenosi Fena.

Bazo se zahvalio Pendeš na prijemu i potpori RACVIAC-u, te izrazio očekivanja za nastavkom i proširenjem uspješne saradnje ovog središta s BiH i drugim zemljama u okruženju, za koje smatra da imaju zajedničke ciljeve kao što su euroatlantske integracije, priopćeno je iz MOBiH.