Petlja Šićki Brod: Pogledajte gdje borci dočekuju drugu sniježnu noć

Petlja Šićki Brod: Pogledajte gdje borci dočekuju drugu sniježnu noć

Objavio: -

Demobilisani borci koji drugi dan protesta i saobraćajne blokade u Tuzlanskom kantonu provode na minusu pozicionirali su se na nekoliko dijelova petlje Šićki Brod.

Ni večeras neće odustati od svojih zahtjeva zbog čega će, kažu, ostati na hladnoći i snijegu, ponovo prepušteni sami sebi.

“Ovo malo ogrjeva što imamo, hrane i pića racionalno koristimo” – kazao nam je jedan od okupljenih boraca koji nije želio stati pred kamere RTV Slon. Dodao je kako imaju volje ostati na petlji sve dok se zahtjevi ne počnu ispunjavati – jedan po jedan.

Zbog težeg odvijanja saobraćaja preko petlje Šićki Brod, alternativnim putnim pravcima koristili su se i autobusni prevoznici koji su dolazili i polazili iz Autobuske stanice Tuzla. Sve linije su normalno, ali uz određena kašnjenja ipak funkcionisale, rečeno je iz dispečerske službe Autobuske stanice Tuzla.

Na osnovu informacija naše reporterske ekipe koja se nalazi na terenu, ova petlja na ulazu u Tuzlu blokirana je na nekoliko različitih strana. Evo i gdje se nalaze punktovi okupljenih boraca: