Pezer sutra nastupa na Ekipnom prvenstvu Turske

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zenički bacač kugle Mesud Pezer, koji je prošle sedmice, 13. augusta u švedskom gradu Vaxjo popravio lični i bh. rekord, sutra će u Bursi za istanbulski klub Enka nastupiti na Ekipnom prvenstvu Turske.

-Već sam nastupao za Enku, prošle godine i na Evropskom klupskom prvenstvu u Birminghamu, kada sam bio prvi s 19.90 metara – napominje Pezer, koji je ponovo u dobroj formi.  Postavio je novi državni rekord u disciplini bacanje kugle.

Svjedoči tome i činjenica da je nakon dvije godine, kada je 29. jula 2017. godine na Sokocu bacio 21.40 metara te oborio bh. redord Zlatana Saračevića, prije šest dana vlastiti i bh. rekord produžio na daljinu od 21.48 m.

– Proteklih sam dana imao dobre uvjete za trening u Švedskoj, uz mene je bio i trener pa uopšte nisam iznenađen što sam oborio rekord. Jednostavno, kada sam zdrav i spreman, kao što je sada slučaj, vrijedim i više. To ću pokazati i na narednim takmičenjima, jer zaista se dobro osjećam – ističe Pezer, koji najvaljuje da će 28. augusta nastupiti na mitingu u njemačkom Lundu, a 02. septembra i na 69. Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Miting će se održati 3. septembra, ali takmičenje u kugli tradicionalno se održava noć ranije.

–  Naravno, sve je podređeno nastupu na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Cilj je plasman u finale, među najbolje svjetske bacače, a onda i borba za neku od medalja. Vjerujem da ću zadržati formu te da neće biti upitno da ću u kvalifikacijama ispuniti normu za finale u Dohi – samouvjeren je Pezer.

On najavljuje kako će, odmah nakon nastupa u Zagrebu, ponovo u kamp s reprezentativcima Švedske, ali ovog puta u Rimu, gdje će ostati dvije sedmice te odatle i otputovati u Dohu.