15 C
Tuzla
04.10.2022.

Pietrowicz: Ambasada SAD-a prepoznala DKPT BiH kao pouzdanog partnera

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić i njegov zamjenik Ranko Vuković primili su danas u nastupnu posjetu novoimenovanog atašea za sigurnost pri Ambasadi SAD u BiH Nicholasa Pietrowicza.

Direktor Vilić upoznao je američkog atašea sa nadležnostima Direkcije, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Predstavio je i buduće, planirane, aktivnosti obuhvaćene Strateškim planom za razvoj Direkcije, a koje se odnose na jačanje komunikacije, koordinacije i saradnje kako sa policijskim tijelima u BiH, tako i sa međunarodnim partnerima, te osiguranje osoba i objekata koje se štite.

Ataše za sigurnost Pietrowicz je istakao da je Ambasada SAD u BiH prepoznala Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH kao pouzdanog partnera u svim aspektima dosadašnje saradnje, kroz razmjenu informacija pa do organizovanja obuka i treninga za policijske službenike.

Izrazio je uvjerenje da će se saradnja nastaviti odvijati uspješno i profesionalno u budućnosti, saopćeno je iz Direkcije.

POSLJEDNJE DODANO