Platforma za progres naredne četiri godine donosi promjenu sa 22 vijećnika u 13 izbornih jedinica

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na danas održanoj press konferenciji, Platforma za progres nakon 99% obrađenih biračkih mjesta s ponosom može reći da je na Lokalnim izborima osvojila 22 mandata za gradska/općinska vijeća. Dvije godine od osnivanja članovi i aktivisti Platforme za progres neumorno su radili na analizi problema građana Bosne i Hercegovine i njihovih potreba kako bi život u njihovim sredinama bio što bolji i kvalitetniji. Građani su to prepoznali i dali svoj glas kandidatima Platforme za progres dajući im time mogućnost da pokažu kakve promjene mogu donijeti principi kojima se vode: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

„Platforma za progres je prema do sada prebrojanim glasačkim listićima osvojila tri mandata u općini Novi Grad Sarajevo, dva mandata u općinama Ilidža, Novo Sarajevo, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo i gradovima Tuzla, Gračanica i Gradačac, kao i jedan mandat u općinama Vogošća, Hadžići, Tešanj, Konjic i Gradu Visokom. Veoma sam zadovoljan rezultatima Platforme za progres“, izjavio je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić dodavši da su to ukupno osvojena 22 mandata i više od 20 000 glasova kao i to da je Platforma za progres postala parlamentarna stranka na svom prvom učešću na Lokalnim izborima što jepozicionira i za izvanredan uspjeh na izborima 2022. godine.

„Naročito smo ponosni da je Platforma za progres u 13 izbornih jedinica ostvarila bolje rezultate nego stranke koje već duži niz godina imaju razvijenu glasačku infrastrukturu i mašineriju koja gotovo da obećava pobjedu. Ohrabrujuće je bilo vidjeti želju građana za promjenom u bh. društvu, a što su u konačnici brojke i potvrdile. Platforma za progres uz pomoć svih građana Bosne i Hercegovine donosi promjene i biva korak bliže ka ozdravljenju društva u cjelini. Pred nama je još jedan izazov – a to je da građani Mostara 20. decembra izaberu te iste promjene, da izaberu Platformu za progres!“ – zaključuje je Lana Bečiragić, predsjednica Izbornog štaba Platforme za progres.

„Akademija Platforme za progres je u protekle dvije godine intenzivno radila sa kandidatima na njihovom političkom obrazovanju, kulturi dijaloga i javnih nastupa. Uspjeli smo vratiti fokus na argumentovani dijalog i plasirali smo jasne političke stavove koji nude konkretna rješenja, kao i političku viziju koja do sada na bh. sceni nije viđena. Naši vijećnici inicirat će i podržati sve ideje koje su dobre za građane“ dodala je Maja Muftić Dedović, predsjednica Akademije Platforme za progres i buduća vijećnica u OV Novi Grad Sarajevo.

Tea Milović, predsjednica Tima za marketing i komunikacije zahvalila se svim članovima koji su na bilo koji način doprinijeli širenju ideje i mogućnosti da se o Platformi za progres što dalje čuje. Kampanja je bila jako dobra, kreativna, drugačija i posebna –ostali smo dosljedni našim principima tokom cijelog trajanja izborne kampanje, navodi se u saopćenju Platforme za progres.