Plavi traže prve golove i bodove na Pecari

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fudbaleri Tuzla Cityja u okviru 8. kola Premijer lige BiH večeras od 19 sati i 30 minuta gostuju na Pecari. Protiv Širokog Brijega u ekipi neće biti kapitena Samira Efendića koji će propustiti ovaj duel zbog tri žuta kartona. Svi ostali su spremni za hercegovačku ”bitku”.

S obzirom da Plavi do sada nisu osvojili nijedan bod na Pecari, ovo je sada prilika da prekinu tu neugodnu tradiciju. Oba dosadašnja gostovanja domaćin je apsolvirao u svoju korist i to minimalnim rezultatima.

Tako Tuzlaci osim prvih bodova na Pecari očekuju i prvi bod.

U ekipu se vraća i Terzić koji je odradio suspenziju protiv Slobode u gradskom derbiju pa će i on biti na raspolaganju stručnom štabu.

Bez obzira što Tuzla City u ovom momentu zauzima drugu poziciju sa 14 bodova a Široki tek devetu sa samo sedam, ne može se kazati kako su Tuzlaci favoriti. Ipak je Široki ekipa koja je svake sezone u vrhu bh.fudbala i koja redovno našu državu predstavlja na evropskoj sceni.

Nema sumnje kako će ovo biti duel dvije kvalitetne ekipe, od kojih jedna želi da se vrati u vrh a jedan da se zadrži na vrhu ljestvice.