28 C
Tuzla
27.05.2022.

Po povratku sa Olimpijskih igara Ademir Zurapović posjetio gradonačelnika Tuzle

Naš najuspješniji košarkaški sudija, Ademir Zurapović, po povratku sa Olimpijskih igara u Tokiju, posjetio je je danas, 13.8.2021., gradonačelnika Tuzle i uručio mu poklon, suvenir sa Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju.

„Moj grad i gradonačelnik su me ispratili na Olimpijske igre na najbolji mogući način i poželjeli mi sreću. Još uvijek sam pod jakim utiscima. Drago mi je da se vidi da Tuzla i Bosna i Hercegovina imaju ljude koji su sposobni u različitim oblastima postići uspjehe svjetskog nivoa i želim sve svoje kolege i druge koji su aktivni u drugim oblastima ohrabriti da budu uspješni u tome što rade. Završen je jedan put, nastavljam dalje i već u subotu sudim na Evropskom prvenstvu za juniore do 16 godina u Makedoniji…“, izjavio je Ademir Zurapović prilikom susreta sa gradonačelnikom Imamovićem.

Gradonačelnik je još jednom čestitao Zurapoviću na velikom uspjehu koji je postigao na Olimpijskim igrama u Tokiju: „Kada smo našeg sugrađanina Ademira Zurapovića ispraćali na Olimpijske igre, slavili smo to kao veliku čast i ponos za Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu. To je veoma veliki uspjeh, ali u tako jakoj konkurenciji sudija iz cijelog svijeta, činjenica da naš Ademir Zurapović sudi polufinale i finale na Olimpijskim igrama, to je preveliki uspjeh. Ponosan sam na Zurapovića i veliko mi je zadovoljstvo razgovarati s njim. Tuzla je i grad košarke i sada vidimo da je naš grad iznjedrio ne samo velike igrače, nego i velike košarkaške sudije“, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Imamović je Ademiru Zurapoviću, u znak zahvalnosti, poklonio nagrađeni rad mladih Tuzlaka, Farisa Delića i Matea Marjanovića.

POSLJEDNJE DODANO