20 C
Tuzla
04.06.2023.

Poboljšanje epidemiološke slike na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine

Epidemiološka situacija u općini Sapna u Federaciji Bosne i Hercegovine se donekle stabilizirala, što potvrđuje podatak da je u ovoj općini posljednih dana aktivno zaraženih tek pet stanovnika.

– Stariji su najizloženiji, ali poštuju mjere koje su naložene i trenutno nemamo većih problema. Epidemiološka slika u ovome trenutku je zadovoljavajuća – izjavila je za Fenu Emina Hasanović iz HES-a Doma zdravlja Sapna.

Prema njenim saznanjima, bez obzira što je Sapna uz samu granicu sa Srbijom, stanovništvo nije išlo na vakcinaciju u susjednu zemlju. Strpljivo su dočekali prve doze u svojoj općini.

Kada je riječ o gradu Zvorniku, epidemiološka situacija i tu je bolja u odnosu na prethodni period. Trenutno aktivnih slučajeva imaju 77, dok je 37 zaraženih na bolničkom liječenju.

– Smanjuje se broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona, kao i broj pacijenata u Covid odjeljenju zvorničke bolnice, ali i dalje imamo veliki pritisak na respiratorne ambulante, kako u Domu zdravlja Zvornik, tako i u bolnici izjavila je za Fenu Slobodanka Savić iz Gradske uprave Zvornik.

Po njenim riječima, mnogi stanovnici Zvornika su već obavili vakcinaciju u Srbiji.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!