Poboljšanje vodosnabdijevanja Teočaka

     

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je u pratnji ministra finansija Suada Mustajbašića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeMustafe Šakića i savjetnika Abdulaha Zukića posjetio Općinu Teočak.

Povod za posjetu bilo je potpisivanje dva ugovora koji će omogućiti realizaciju projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodnog sistema u vrijednosti od 250.000 KM i projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u Mjesnoj zajednici sniježnica u vrijednosti od 140.000 KM. Sredstva je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od sredstava vodnih naknada za 2019. godinu.

Premijer Tulumović i ovom je prilikomistaknuo važnost ravnomjernog razvoja svih sredina na području Tuzlanskog kantona a projekti koje je kandidovala Općina Teočak pokazali su se kao kvalitetni i koje je moguće implementirati. „Vlada Tuzlanskog kantona će sve učiniti da rubne općine ne bi bile zapostavljene kada su u pitanju projekti bitni za te lokalne zajednice. Intencija ove Vlade je pomoć ovim rubnim općinama i ovo je iz Ministarstva poljoprivrede jedan naš doprinos Teočaku, herojskom gradu“, kazao je premijer Tulumović prilikom današnje posjete.

Ugovore su potpisali načelnik Općine Teočak Taib Muminović i resorni ministar Šakić koji je ovom prilikom naglasio da je podsticanje razvoja manjih općina, upravo ono što je premijer Tulumović u svom ekspozeu i naglasio, opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona koja će voditi računa podjednako o svim općinama na području TK, posebno onim manjim.