Počela prodaja ulaznica za rukometnu utakmicu BiH – Finska

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prodaja ulaznica za rukometnu utakmicu BiH – Finska, koja se 14. aprila igra u Tuzli u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine, zvanično je počela danas.

Za susret koji će se odigrati u dvorani Mejdan štampano je 3.520 ulaznica od kojih će u prodaju biti pušteno 3.300.

– Rukometnom savezu TK, koji je tehnički organizator utakmice, danas je dostavljeno 2.000 ulaznica za prodaju, dok će ostatak biti distribuiran putem portala kupikartu.ba. Ulaznice su numerisane kako bi se izbjegle neugodne situacije vezane za smještaj na tribine svih osoba s kupljenom kartom – rekao je za Fenu predsjednik RS TK Alija Hasić.

Ulaznice po cijeni 10 KM u Tuzli mogu se nabaviti u Mido Shopu CD na korzu, te u prostorijama RS TK u Mejdanu.

Hasić kaže da su ulaznice već tražili pripadnici navijačke skupine BH Fanaticosi, ali s obzirom na to da su numerisane, moraju se tačno označiti mjesta na tribinama gdje će se smjestiti ovi navijači.

– Protiv Češke su kupili 170 ulaznica, tako da vjerujem da će i ovoga puta tražiti toliko, nakon što uplatu izvrše na račun ovog saveza – kaže Hasić.

Reprezentacija BiH prije susreta u Tuzli sastat će se s Finskom 11. aprila u mjestu Vantaa, dan poslije stižu u Tuzlu, a u nedjelju, 14. aprila (17 sati) igrat će se susret 4. kola kvalifikacione grupe 5.

Na tabeli ove grupe trenutno vodi Češka sa četiri boda, Bjelorusija i BiH imaju po dva, dok je Finska bez bodova.

Na EP 2020. godine, koje se igra u Norveškoj, Švedskoj i Austriji, plasirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane iz osam kvalifikacionih grupa.

(RTV Slon/Fena)