15 C
Tuzla
07.06.2023.

Počela „Zima u Tuzli“: Posjetioce očekuje dobra zabava i bogata gastro ponuda

Zoran Marković jedini je prodavač kestena u Tuzli, ali i u Tuzlanskom kantonu. Već godinama, nakon što nastupi jesen, Zoran sa svojom pećnicom svaki dan dolazi na Trg slobode, pa peče i prodaje ove ukusne jesenje plodove. Po prvi put, Zoran će ove godine biti i dio manifestacije Zima u Tuzli  koja je počela danas. S obzirom na dosadašnji interes kupaca, očekuje će prodaja kestenja biti dobra i tokom ove manifestacije.

„Ja svaki dan ću ovdje biti i pošto će biti svaki dan muzika, očekujem da u što većem broju dođu Tuzlaci, drugi građani Tuzlanskog kantona ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. U ponudi imam i ćurtu, iznesem to, ima starijih ali i mlađih koji vole ćurtu kažu svi da je to dobro i zdravo“, kazao je Zoran Marković, prodavač kestenja.

Više posla očekuju i drugi izlagači na ovogodišnjoj manifestaciji Zima u Tuzli. Svi oni će u narednih mjesec dana u svojim kućicama imati izložene proizvode koje i inače prodaju. Neki od njih su učestvovali i u prošlogodišnjoj manifestaciji, koja je bila izuzetno posjećena, pa se nadaju da će i ove godine biti posla, kako bi spremno dočekali proljeće.

„Puno mi ovo znači, jer u gradu oktobar, novembar i decembar ako je loše vrijeme Trg nije ni posjećen. Čeka se sezona proljeća pa se radi do septembra, tako da mi ovaj  mjesec puno znači da se proba nešto uštedjeti kako bi se prezimilo”, kazao je Ranko Salihović, obrtnik/izlagač na manifestaciji „Zima u Tuzli“.

Osim za obrtnike i ugostitelje, manifestacija „Zima u Tuzli“ značajna je za cijeli grad, s obzirom da, kako kažu organizatori, privlači veliki broj turista, koji tokom praznika borave u Tuzli.

„Nastojali smo da u pravom smislu obogatimo sadržaj u toku ove manifestacije, kako za mlade tako i za naše sugrađanke i sugrađane srednje životne dobi, ali i za one starije, da poboljšamo kvalitet života, kvalitet poslovanja“, rekao je Zijad Lugavić, v.d. gradonačelnika Tuzle.

Po prvi put ove godine, partner manifestacije „Zima u Tuzli“ je i kompanija Bingo iz koje očekuju da će svojim učešćem doprinijeti poboljšanju programa ovogodišnje manifestacije.

„Očekujemo da se svi dobro  zabave, da Pivara koja je simbol ovog grada, konačno bude sa svim građanima na Trgu, Trg zaista prelijepo izgleda. S obzirom da većina naših kupaca su direktno vezani za našu kompaniju ili našu grupaciju, ovo je neki znak zahvalnosti prema njima“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica Službe trade marketinga kompanije Bingo d.o.o..

Manifestaciju „Zima u Tuzli“ večeras u 21 sat koncertom zvanično otvara Ilma Karahmet. Osim večerašnjeg koncerta, tokom mjesec dana manifestacije, bit će upriličeno još 18 koncerata različitih izvođača. Zabava je, kažu organizatori, zagarantovana i tokom novogodišnje noći na kojoj će goste zabavljati nekoliko tuzlanskih bendova, pjevač Adi Šoše, dok će posjetioce u Novu godinu uvesti bend Zabranjeno pušenje. Manifestacija „Zima u Tuzli“ nastavlja se i nakon novogodišnje noći i trajat će sve do 8. januara naredne godine.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!